La Tossa de Santa Margarida de Montbui

En un dels extrems de la serra Miralles-Queralt, es troba el conjunt pre-romànic de la Tossa de Montbui. Situat en un paratge privilegiat a 626 metres d'altura, des d'on es divisa una magnífica vista. El recinte del vell castell dona cabuda a la petita però molt bella església de Santa Maria de Gràcia, construïda a finals del segle X.

L'antic nucli de Montbui, dintre del terme municipal de Santa Margarida de Montbui, serà el punt de partida de la nostra caminada, per descriure una volta circular, tenint com a principal objectiu l'atractiu de la Tossa de Montbui i gaudint del verd mantell vegetal format essencialment per boscos i camps de conreus, on en aquesta part de la comarca de l'Anoia les formes particulars determinen una unitat de notable interès paisatgístic, donat que tot el nostre itinerari està inclòs dintre de l'Espai d'Interès Natural de la Serralada Prelitoral Central.

El nostre amic Toni Inglada ens ha guiat per aquests bonics paratges a una colla una mica reduïda de ganàpies, però amb moltes ganes de passar-ho bé i de conèixer nous racons de la nostra estimada terra. Moltes gràcies Toni!!

 

el Toni ens fa explicacions
la Ció ens explica el romànic de l'església de Santa Maria
a l'esplanada de l'església i el castell
sortint del castell
una bella vista de la comarca
detall del castell
interior de l'església
cap a la Tossa
bonica vista d'Igualada
les nostres reines!
tota la colla!