Ruta pre-històrica del Vallès i bosc màgic d'Òrrius

La ruta d'avui ens ha fet conèixer un dels camins més antics del nostre país i que comunicava el Vallès amb el Maresme. Vegeu-ne l'explicació que en dónen a la seva web:

Els paisatges de La Roca tenen una petjada de mil·lennis d’ocupació humana evidenciats a través dels nombrosos jaciments arqueològics documentats. En destaquen els que s’agrupen amb la denominació de “Ruta Prehistòrica de la Roca”, localitzats en els límits del Parc de la Serralada Litoral, entre els municipis de la Roca del Vallès i Òrrius. Tot seguint l’antic traçat del camí que comunicava el Vallès Oriental amb el Maresme, i que passava per l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes i per la proximitat de l’assentament íber de Céllecs, s’hi troben els diversos jaciments: el dolmen de Can Gol I, el dolmen de Can Gol II, la Pedra Foradada (cova artificial), la Pedra de les Orenetes (un abric amb pintures rupestres), la Pedra de les Creus (roca amb inscultures), el Plat del Molí, el dolmen de Céllecs.

Cada un d’aquests elements, situats en llocs estratègics segons la seva funció i època, es troben interrelacionats per dos elements cabdals del coneixement històric: l’espai i el temps. La marca de les roderes indica un traçat, un camí, que es relaciona amb cada un dels béns patrimonials al llarg del temps, un temps que s’inicià ara fa més de 5000 anys. Es podria afirmar, doncs que el traçat d’aquest camí esdevé en un dels més antics de la història del nostre país.

Podeu trobar més informació a http://www.laroca.cat/projectes/parc/ruta.php

I un vídeo de Youtube on es pot fer una ullada a tot el que vam veure: https://www.youtube.com/watch?v=i58hBvmgdsA

Els 25 caminadors d'avui no hem pogut acabar la ruta perquè ens ha agafat un bon aiguat. Benvinguda sigui l'aigua que fa molta falta!! Sort dels nostres xòfers que ens han anat a buscar els cotxes i ens han recollit quan ja estàvem com a pollets.

arribant a la roca de les Orenetes

coneixent els boscos

ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes
dolmen de Can Gol

pedra de les Orenetes
pedra de les Creus
pedra de les Orenetes
descobrint...
plat de Rei
i acabem amb pluja
dolmen de Céllecs
bosc màgic d'Òrrius, l'indi

 

l'elefant

el moai de l'illa de Pasqua perdut al Vallès

a la roca Foradada i acabant el camí